Zelenina s vejcem z jedné pánve

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

25 g uzené slaniny nebo oleje
60 - 80 g kvalitní měkké uzeniny
1 středně velká cibule - 80 g
200 g mladé cukety
1 větší paprika
1 - 2 rajčata
3 stroužky česneku - dle chuti
sůl
čerstvě mletý pepř
2 vejce
čerstvé oregáno nebo petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na menší kostky a na pánvi s nepřilnavým povrchem ji lehce vyškvaříme. Pokud se nám zdá, že máme málo tuku, přidáme malinko oleje. Kdo nechce slaninu, použije jen olej. Přidáme cibuli nakrájenou na proužky a nastrouhaný česnek, lehce orestujeme a vmícháme uzeninu nakrájenou na menší nudličky. Může to být měkký salám, třeba i šunka nebo nějaký párek, špekáček atp. Po chvilce přidáme cuketu nakrájenou na menší hranolky, papriku nakrájenou na proužky a rajčata nakrájená na kousky. Osolíme, lehce opepříme. Zeleninovou směs za občasného promíchání podusíme zhruba 10 minut. Pokud rajčata pustí málo šťávy, tak přidáme malinko vody.

  2. Pak v pánvi zeleninovou směs na dvou místech rozhrneme a do těchto důlků vklepneme vajíčka, mírně je můžeme na povrchu osolit, nebo až pak po dohotovení. Pánev přikryjeme pokličkou a vejce necháme při menším příkonu tepla ztuhnout a to tak, jak máme rádi. Pokličku zbytečně nezvedáme. Po dohotovení povrch posypeme čerstvými bylinkami.

  3. Podáváme s chlebem, ale dovedu si k tomuto jídlu představit i brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!