Zelené vepřové nudličky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřového libového masa
1 cibule
1 lahůdková cibule
1 menší brokolice
1/4 hlávky zelí
kus pórku
1 lžíce vegety
2-3 lžíce solamylu
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na nudličky, dáme je do misky, osolíme, posypeme vegetou a solamylem, promícháme a necháme stát, než si připravíme zeleninu.

  2. Do druhé misky dáme lahůdkovou cibuli na kolečka, běžnou cibuli na proužky, brokolici na menší kousky, pórek na půlkolečka, zelí nakrouháme, nebo nařežeme na nudličky a všechno promícháme.

  3. Na hlubší pánev na trošce oleji opečeme vepřové nudličky, mícháme, aby byly opečené ze všech stran, přikryjeme, chvilku dusíme.

  4. Pak přidáme připravenou veškerou zeleninu, promícháme a zase chvilku dusíme, až zelenina zavadne, tak zalijeme trochu vodou a dusíme dál, až všechno změkne.

  5. Během dušení můžeme ještě přilít vodu, abychom měli šťávu(ale ne moc)a dosolit, pokud je třeba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!