Zelené špecle se sušenou šunkou a restovanou cibulkou

Recepty, Přílohy

Suroviny

3 vejce
50 g medvědího česneku
2 lžíce olivového oleje
sůl
polohrubá mouka podle potřeby
Kromě toho:
100 g sušené šunky
1 velká cibule
1 lžíce sádla nebo oleje

Postup přípravy receptu

  1. Listy medvědího česneku nasekáme na kousky, přilijeme olej a rozmixujeme.

  2. Vejce prošleháme v misce se solí, přimícháme rozmixovaný česnek a pak postupně vmícháváme mouku tak, aby vzniklo polotuhé těsto. Hotové těsto necháme chvilku v klidu postát.

  3. Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a pak do ní protlačujeme těsto sítem na halušky. Jakmile špecle vyplavou, vodu scedíme.

  4. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. V pánvi rozehřejeme lžíci sádla nebo oleje, vhodíme cibuli a restujeme. Sušenou šunku nakrájíme na širší proužky. Jakmile cibule začne zlátnout, šunku přidáme do pánve a necháme chvilku prohřát.

  5. Uvařené špecle promícháme s cibulovo-šunkovou směsí a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!