Zelené fazolky na rajčatech a česneku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

500 g zelených fazolových lusků
1 cibule
asi 6 velkých zralých rajčat
3-4 stroužky česneku
sůl
pepř
čerstvé lístky oregana
1 lžíce worcesterové omáčky
1 lžička krupicového cukru
olej
kousek parmazánu na posypání hotového jídla

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky překrájíme na menší kousky a dáme vařit lehce podlité dopoloměkka. Rajčata nařízneme do kříže, vložíme do vařící vody, po malé chvilce vyndáme, sloupneme slupku a rajčata nakrájíme na kostičky.

  2. Cibuli nakrájenou nadrobno zpěníme na oleji, přisypeme předvařené fazolky, kostičky připravených rajčat, česnek nasekaný na plátečky, osolíme, opepříme a přidáme i oregano. Jsou-li rajčata málo šťavnatá, podlijeme lehounce vodou a dusíme na mírnějším ohni, až se rajčata rozdusí na omáčku. Fazolky dochutíme worcesterem a lžičkou cukru a můžeme vypnout. Na talíři posypeme hoblinkami parmazánu. Podáváme buď jako bezmasý chod, nám chutná s bramborovou kaší nebo použijeme jako přílohu třeba ke grilovanému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!