Zdravý vločkový štrúdl
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 ml bílého jogurtu
- 250 g ovesných vloček
- 4-6 jablek
- 2 lžíce medu nebo třtinového cukru
- skořice
- pokrájené oříšky
Postup Zdravý vločkový štrúdl
Postup přípravy receptu
-
Jablíčka oloupeme a nakrájíme na malé časti.
Vločky smícháme s jogurtem a medem.
Směs rozdělíme na 4 díly. Směs lžící klademe na plech vyložený pečicím papírem, vytvoříme dvě placky (tvar spodku štrůdlu). Na ně dáme jablíčka, posypeme ořechy a skořicí.
Poklademe opět směsí (můžeme si pomoci rukou vytvarovat tvar závinu, jablíčka by neměla být vidět, v mém případě je jich trošku víc, takže nějaké nějaké občas vykoukne:-D).
Dáme do trouby na 30 minut při 200°C.
Po dopečení je nutné zcela nechat vychladnout. Pocukrovat a máte zdravou dobrotu.