Závitky z roštěné s kyselými houbičkami a ementálem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky roštěné
200 g drobných hub ve sladkokyselém nálevu
4 silnější plátky ementálu
4 lžičky dijonské hořčice
pepř
sůl
oblíbená kořenící směs
olivový olej
máslo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky dobře naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Na maso položíme plátek sýra, čtvrtinu okapaných houbiček, které posypeme kořenící směsí (použila jsem směs Staročeské brambory od Kotányi). Vše pevně zavineme a zajistíme párátkem. Povrch potřeme olivovým olejem a necháme odležet, klidně přes noc.

  2. Masové závitky zprudka opečeme v pánvi ze všech stran (asi 10 minut), podlijeme malým množstvím vody a dusíme pod pokličkou dalších 20 minut. Hotové maso vyndáme, zahustíme kuličkou připravenou ze stejného množství másla a hladké mouky (případně granulovanou jíškou) a dochutíme (solí, kořenící směsí, hořčicí...).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!