Závitky z roštěné s kyselými houbičkami a ementálem
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 plátky roštěné
- 200 g drobných hub ve sladkokyselém nálevu
- 4 silnější plátky ementálu
- 4 lžičky dijonské hořčice
- pepř
- sůl
- oblíbená kořenící směs
- olivový olej
- máslo
- hladká mouka
Postup Závitky z roštěné s kyselými houbičkami a ementálem
Postup přípravy receptu
-
Roštěnky dobře naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Na maso položíme plátek sýra, čtvrtinu okapaných houbiček, které posypeme kořenící směsí (použila jsem směs Staročeské brambory od Kotányi). Vše pevně zavineme a zajistíme párátkem. Povrch potřeme olivovým olejem a necháme odležet, klidně přes noc.
Masové závitky zprudka opečeme v pánvi ze všech stran (asi 10 minut), podlijeme malým množstvím vody a dusíme pod pokličkou dalších 20 minut. Hotové maso vyndáme, zahustíme kuličkou připravenou ze stejného množství másla a hladké mouky (případně granulovanou jíškou) a dochutíme (solí, kořenící směsí, hořčicí...).