Závitky v zelných listech

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 hlávka zelí
1 kg mletého masa
1/2 kg vařené rýže
sůl
pepř
oregáno
grilovací koření
kečup ostrý
sladký kečup
vejce
česnek
ocet
sádlo
1 sklenice kysaného zelí

Postup přípravy receptu

  1. Hlávku zelí dáme vařit do octové vody tak dlouho, aby nám šli dobře trhat listy a necháme vychladnout.

  2. Uděláme směs z masa, rýže, koření a děláme válečky, kterými plníme zelné listy.

  3. Závitky rovnáme do zapékací nádoby na dost omastku a dáme péci do trouby.

  4. Když jsou závitky na povrchu růžové, dáme na ně kysané zelí rovnou ze sklenice a postříkáme půl sladkým a půl pálivým kečupem, poté ještě asi 10 minut zapékáme. Příloha - brambory, chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!