Závitky v zelných listech
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 hlávka zelí
- 1 kg mletého masa
- 1/2 kg vařené rýže
- sůl
- pepř
- oregáno
- grilovací koření
- kečup ostrý
- sladký kečup
- vejce
- česnek
- ocet
- sádlo
- 1 sklenice kysaného zelí
Postup Závitky v zelných listech
Postup přípravy receptu
-
Hlávku zelí dáme vařit do octové vody tak dlouho, aby nám šli dobře trhat listy a necháme vychladnout.
Uděláme směs z masa, rýže, koření a děláme válečky, kterými plníme zelné listy.
Závitky rovnáme do zapékací nádoby na dost omastku a dáme péci do trouby.
Když jsou závitky na povrchu růžové, dáme na ně kysané zelí rovnou ze sklenice a postříkáme půl sladkým a půl pálivým kečupem, poté ještě asi 10 minut zapékáme. Příloha - brambory, chléb.