Závitky plněné směsí z vinné klobásy

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 plátků vepřového masa (nebo i jiného)
pepř
sůl
2 cibule
Solamyl
olej
Na směs:
1 vejce uvařené natvrdo
tak 400 g vymačkané vinné klobásy
50 g nastrouhaného tvrdého sýra
menší cibule
1 paprika
1 rajče
2 lžičky worcesteru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Masové plátky hodně naklepeme přes umělohmotný sáček, osolíme, opepříme a necháme odpočívat, než si uděláme směs.

  2. Vinnou klobásu si vymačkáme ze střívka do misky, dáme worcester, nadrobno nakrájenou papriku, cibuli a rajče, nastrouháme sýr s vajíčkem uvařeným natvrdo, všechno smícháme a je-li třeba osolíme.

  3. Poté natřeme na plátky masa, zavineme (jako ptáčky) a ovážeme nití. Do kastrolu si dáme olej, na něm osmažíme 2 cibule, na ní dáme zprudka osmažit po obou stranách závitky, podusíme, aby maso pustilo šťávu, pak zalijeme vodou, aby maso bylo potopené a dusíme, dokud není maso měkké.

  4. Nakonec rozmícháme Solamyl v trošce vody, nalijeme na závitky a vaříme, dokud se šťáva nezahustí, pak je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!