Závin s lískovými oříšky a hroznovým vínem

Recepty, Moučníky

Suroviny

listové těsto nebo těsto na jaké jste zvyklí na závin
4 vejce
100 g pískového cukru
1 vanilkový cukr
strouhaná kůra z 1/2 citrónu
50 g hladké mouky
80 g strouhaných ořechů nebo mletých lískových oříšků
trošku skořice
800 g hroznového vína

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s 1/3 cukru, vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou do pěny.

  2. Z bílků a zbývajícího cukru ušleháme tuhý sníh.

  3. Sníh vmícháme do žloutkové pěny a přimícháme oříšky, mouku a skořici.

  4. Na polovinu tence rozváleného těsta naneseme 1/2 oříškové náplně a poklademe 1/2 hroznového vína. Zavineme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Vytvoříme i druhou nohavici.

  5. Upečeme do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!