Zasněžené staročeské rohlíčky obalené v cukrovo-vanilkovém pudru

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
600 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
500 g másla Tatra
200 g mletých vlašských ořechů
2 žloutky
2 celé vejce
2 vanilkové cukry balení
Na obalení:
200 g moučkového cukru
5 balíčků vanilkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme těsto ze surovin. Těsto dáme do lednice odpočinout na den, či noc. Zabalíme ho do potravinářské folie.

  2. Těsto po odležení vytáhneme a připravíme plechy s pečicím papírem. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.

  3. Po upečení nechávám rohlíčky vychladnout, aby nebyly tak křehké - lépe se obalují v cukrovo-vanilkovém pudru. Po obalení vkládáme do krabice a necháváme v chladném místě odležet.:-) Ale můžeme konzumovat ihned.:-) Dobrou chuť


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!