Zapražená bramborová kaše (staročeský recept)

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g brambor
lžíce másla
lžíce hladké mouky
sůl
pepř
mléko dle potřeby- nemusí být
smažená cibulka
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Než se uvaří, uděláme z másla a mouky jíšku. Tu postupně zaléváme vývarem z brambor, až vznikne hustší omáčka. Krátce ji povaříme a opepříme.

  2. Brambory mezitím rozšťoucháme na kaši. Omáčku přidáme k bramborám a pořádně našleháme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku. Brambory podáváme s osmaženou cibulí k pečenému jelítku, jitrnici nebo vařenému uzenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!