Zapékaný květák po francouzsku
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 hlávka květáku
- 2 hrnky mléka
- 1 hrnek strouhaného sýra (gruyére, comté, pecorino, parmezán nebo směs dvou vybraných)
- 1 vejce
- máslo
- pepř
- sůl
Postup Zapékaný květák po francouzsku
Postup přípravy receptu
-
Květák rozdělíme na malé růžičky a uvaříme v mléce osoleném asi polovinou lžičky soli. Scedíme a asi třetinu mléka uschováme (zbytek můžeme použít na polévku).
Květák dáme do zapékací misky vymazané máslem, vejce ušleháme s třetinou mléka, promícháme s nastrouhaným sýrem (tentokrát jsem použila parmezán Gran moravia a kozí starý s koriandrem) a nalijeme na květák. Osolíme, opepříme a poklademe několika tenkými plátky másla.
Zapékáme při cca 200°C dozlatova.