Zapékané tortilly s tuňákem

Recepty, Ryby

Suroviny

tortilly
tuňák (ve slunečnicovém oleji)
mascarpone (popř. žervé)
čínské zelí
černé olivy
rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu si nakrájíme (na malé kousky, lépe se s tím pak pracuje). Tortillu dáme nahřát do (mikrovlnné) trouby, aby při rolování nepraskala.

  2. Rozetřeme na ní mascarpone (ale ne až do krajů). Pokud nemáme mascarpone, můžeme použít žervé (a třeba ho i dochutit solí, pepřem a citronovou šťávou, ale nemusí to být).

  3. Do středu dáme čínské zelí a rajčata, na ně rozprostřeme tuňáka a navrch ještě pár koleček oliv. Zabalíme (dvě krajní strany proti sobě a pak zarolovat) a dáme na chvilku zapéct (my dáváme do toastovače - stačí pokud má takový ten grilový vnitřek a ne takové ty trojúhelníčky na toastový chleba).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!