Zapékané tortilly s kuřecím masem a Nivou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

tortilly
majonéza
česnek
čínské zelí
kuřecí prsa
Niva
rajčata
černé olivy
sůl
pepř
paprika sušená sladká
chilli
troška oleje na smažení
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Verze 1: Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme a osmahneme na oleji. Nakrájíme si rajčata, olivy, Nivu a čínské zelí (na malé kousky).

  2. Tortilly dáme nahřát do (mikrovlnné) trouby a rozetřeme na ně česnekovou majonézu (neroztíráme úplně ke kraji, aby to všude neteklo). Doprostřed dáme čínské zelí, na to rajčata, olivy, kuřecí maso a Nivu.

  3. Tortillu zabalíme (dvě krajní strany přes sebe a pak zarolovat) a dáme na chvilku zapéct (my to zapékáme normálně v toastovači, v pohodě to stačí, když tam máte takový ten grilovací vnitřek a ne ty dílky na toastový chleba).

  4. Verze 2 (se zakysanou smetanou - bez majonézy): Nakrájená kuřecí prsa okořeníme (jak kdo chce - my dáváme sůl, pepř, sladkou papriku a chilli) a osmažíme na oleji. Do zakysané smetany vmícháme koření (zase záleží podle chuti - my máme rádi pikantní, takže dáváme mexickou směs a citronovou šťávu) a potřeme s ní rozehřátou tortillu.

  5. Zeleninu a Nivu nakrájíme a spolu s kuřecím masem dáme do středu tortilly, opět zabalíme a zapékáme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!