Zapékané játrové žampiony

Recepty, Houby

Suroviny

8 ks kuřecích jater
8 ks velkých žampionů
trochu oleje
1/2 cibule
1 stroužek česneku
pepř
sůl
1 vejce
trochu koňaku
8 tenkých plátků uzené slaniny
petrželka
100 g Eidam cihla

Postup přípravy receptu

  1. Nasekané nožičky šampiňónov a pokrájané kuracie pečienky podusíme na osmaženej cibuli, okoreníme, osolíme, pridáme cesnak.

  2. Do vychladnutej zmesi pridáme koňak a polovicu nastrúhaného syra, petržlenovú vňať a vajce.

  3. Premiešame a naplníme osušené klobúčiky, ukladáme na pomastený pekáč.

  4. Na každý klobúčik dáme tenký plátoček údenej slaniny.

  5. Pečieme asi 20 minút, potom posypeme zvyškom syra a vrátime na chvíľku do rúry. Mne zvýšilo trochu plnky - upiekla sa ako guľôčky vedľa klobúčikov.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!