Zapékané dubenecké bramborové špalíčky s ředkví, žampióny a sýrem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

850 g bramborových knedlíků
120 g žampiónů
100 g uzeného vařeného masa
100 g jemné Spišské klobásy
120 g strouhaného Ementálu
100 ml smetany na vaření
1 jarní cibulka
4 velké červené ředkvičky
1 žlutá paprika
olivový olej
sušený česnek
2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji zpěníme pokrájenou jarní cibulku, přidáme k ní česnek na plátky pokrájený, pokrájené vařené uzené maso, jemnou spišskou klobásku a zarestujeme.

  2. Pak pokrájíme žampionky na plátky, papriku na proužky, ředkvičky a přidáme bramborové špalíčky a vše pak ještě zprudka zamícháme a dál osmahneme.

  3. Když je vše orestované, přilijeme smetanu, přisypeme strouhaný sýr a vše zamícháme, podle potřeby okořeníme.

  4. Vložíme do pekáčku, zalijeme vejci a dáme asi na 20 minut na 180 stupňů upéci do zlatova. Podáváme s okurkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!