Zapečený pangasius s brambory a cotagge sýrem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

400 g Pangase
200 g Cottage sýru
200 g bílého jogurtu
200 g fazolek (množství dle chuti)
4 stroužky česneku
1 cibule
oregano dle chuti
brambory (kolik kdo chce)
sůl
mletá sladká paprika (gyros koření)
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáče položím oloupané nakrájené brambory na kolečka, nasypu fazolky, posolím, posypu česnekem a cibulí vše pokrájím na plátky.

  2. Na to pokladu kousky pangase,podliju asi 2-3dl vody, zakryji a dám péct asi na 30 minut – aby brambory byly skoro hotové.

  3. Mezitím si připravím z jogurtu a cottage sýru, oregana,pažitky, soli, mleté sladké papriky(když dělám pro malé děti) nebo gyrosu (pro dospělé) marinádu.

  4. Skoro upečený pokrm vytáhnu z trouby a naliji marinádu, vrátím zpět do trouby a odkryté nechám zapéct.

  5. Někdy nastrouhám do marinády uzený sýr a trochu rozdrcených chilli papriček.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!