Zapečený ovocný čaj

Recepty, Nápoje

Suroviny

2 kg libovolného čerstvého ovoce
(třešně, červený rybíz, černý rybíz, maliny, borůvky, ostružiny, angrešt)
1,40 kg cukru krystal
3-4 hřebíčky
2 hvězdičky badyánu - rozlámat
2 citrony - (oloupat a nakrájet na plátky bez pecek)
2 dcl rumu

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce i s cukrem, citronem a kořením dáme do pekáče.

  2. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů, pečeme asi 25 minut.

  3. Necháme propéct a po vyjmutí vlijeme rum, opatrně promícháme a ještě horké plníme do malých zavařovacích skleniček.

  4. Uzavřeme víčky a obrátíme dnem vzhůru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!