Zapečený květák

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

Budeme potřebovat:
1/2 květáku
10 dkg salámu Junior
5 - 10 dkg anglické slaniny
1 cibuli
4 stroužky česneku
3 vejce
1 hrnek dětské krupice
sůl
pepř
kmín
hrst sekané petřželové natě
5 dkg sádla
olej
strouhanku

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na střední růžičky, opláchneme pod vodou a dáme jej vařit do slané vody. Vaříme doměkka (cca 10 až 15 minut).

  2. Potom květák rozmačkáme v míse, přidáme nadrobno nakrájený salám, slaninu a cibuli.

  3. Česnek prolisujeme, přidáme vejce, krupici, sůl, pepř, kmín podle chuti, nasekanou petrželovou nať.

  4. Dobře promícháme, až vznikne středně řídké těsto. Můžeme ještě dochutit pepřem a solí. Jestliže je těsto moc řídké, přidáme ještě trochu krupice.

  5. Pečicí plech vymastíme olejem a vysypeme strouhankou. Těsto do něj nalejeme a rozetřeme po celé ploše. Těsto ještě poklademe tenkými plátky sádla.

  6. Ve vyhřáté troubě (200 - 250°C) do růžova. Upečený květák rozkrájíme na kousky a podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!