Zapečený Gotthaj

Recepty, Ostatní

Suroviny

600 g salámu Gothaj
400 g Uhlířského kabanosu
1 Čabajská klobása
1,5 větší cibule
6 stroužků česneku
1 paprika bílá
1 feferonka červená asi 30 g
250 ml Cikánské omáčky
0,5 l piva (tmavého ležáku)
100 ml kečupu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kabanos rozdělíme na asi patnácticentimetrové díly, napůl nakrojíme a vložíme do nich kolečka cibule.

  2. Zbytek cibule rozkrájíme na měsíčky, část dáme na dno zapékací mísy a zbytek posypeme nahoru.

  3. Salám gotthaj rozdělíme na přibližné stejné dílky jako kabanos. Obojí uzeninou vyložíme zapékací mísu.

  4. Přidáme na kolečka nakrájenou čabajskou klobásu.

  5. Dále přidáme nakrájenou papriku, česnek a feferonku. Posolíme, popepříme a zalijeme cikánskou omáčkou, kečupem a černým pivem.

  6. Pečeme na asi 170°C 45 minut. Posledních 15 minut bez pokličky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!