Zapečený Gotthaj
Recepty, OstatníSuroviny
- 600 g salámu Gothaj
- 400 g Uhlířského kabanosu
- 1 Čabajská klobása
- 1,5 větší cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 paprika bílá
- 1 feferonka červená asi 30 g
- 250 ml Cikánské omáčky
- 0,5 l piva (tmavého ležáku)
- 100 ml kečupu
- sůl
- pepř
Postup Zapečený Gotthaj
Postup přípravy receptu
-
Kabanos rozdělíme na asi patnácticentimetrové díly, napůl nakrojíme a vložíme do nich kolečka cibule.
Zbytek cibule rozkrájíme na měsíčky, část dáme na dno zapékací mísy a zbytek posypeme nahoru.
Salám gotthaj rozdělíme na přibližné stejné dílky jako kabanos. Obojí uzeninou vyložíme zapékací mísu.
Přidáme na kolečka nakrájenou čabajskou klobásu.
Dále přidáme nakrájenou papriku, česnek a feferonku. Posolíme, popepříme a zalijeme cikánskou omáčkou, kečupem a černým pivem.
Pečeme na asi 170°C 45 minut. Posledních 15 minut bez pokličky.