Zapečené žampiony s anglickou slaninou
Recepty, HoubySuroviny
- žampiony (podle počtu strávníků)
- 20 dkg anglické slaniny
- 1 cibule
- 2 vejce
- 1 romadůr
- máslo
- sůl
- pepř
- bylinky:
- majoránku
- oregáno
- tymián
Postup Zapečené žampiony s anglickou slaninou
Postup přípravy receptu
-
Žampiony sloupneme a vyndáme nožičky. Na másle restujeme cibuli nakrájenou na drobno a přidáme nakrájené nožičky žampionů.
Podlijeme mírně vodou a dusíme do měkka. Osolíme, opepříme a zalijeme vejci. Necháme srazit, přidáme bylinky a směs necháme vychladnout.
Naplníme směsí hlavičky, na směs dáme kousek romaduru a celý žampion obtočíme anglickou slaninou.
Narovnáme do pekáčku mírně podlijeme a pečeme než slanina bude křupavá. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.