Zapečené žampiony s anglickou slaninou

Recepty, Houby

Suroviny

žampiony (podle počtu strávníků)
20 dkg anglické slaniny
1 cibule
2 vejce
1 romadůr
máslo
sůl
pepř
bylinky:
majoránku
oregáno
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony sloupneme a vyndáme nožičky. Na másle restujeme cibuli nakrájenou na drobno a přidáme nakrájené nožičky žampionů.

  2. Podlijeme mírně vodou a dusíme do měkka. Osolíme, opepříme a zalijeme vejci. Necháme srazit, přidáme bylinky a směs necháme vychladnout.

  3. Naplníme směsí hlavičky, na směs dáme kousek romaduru a celý žampion obtočíme anglickou slaninou.

  4. Narovnáme do pekáčku mírně podlijeme a pečeme než slanina bude křupavá. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!