Zapečené vepřové plátky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové kýty
200 g anglické slaniny
200 g eidamu
2 sýry Camembert
1 větší cibule
koření uzená paprika
sůl
mletý barevný pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky mírně osolíme, naklepeme paličkou a posypeme mletým barevným pepřem a uzenou paprikou, kterou do masa prsty vetřeme.

  2. Cibuli nakrájíme na proužky, eidam nastrouháme na hrubém struhadle a Camembert nakrájíme na plátky. Olejem vymastíme zapékací nádobu a její dno poklademe polovinou množství anglické slaniny.

  3. Na slaninu položíme dva plátky masa a na něj navrstvíme polovinu proužků cibule. Posypeme polovinou nastrouhaného eidamu a přidáme plátky z jednoho Camembertu. Na sýry dáme zbylou slaninu, zbylé dva plátky masa, cibule a zbytky sýrů.

  4. Zakápneme olejem, přiklopíme a zapékáme v troubě po dobu 30 minut na 200°C. Poté odklopíme a dopečeme ještě asi 15 minut, aby sýr zezlátl a odpařila se přebytečná tekutina.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!