Zapečené těstoviny s fenyklem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

400 g různobarevných těstovin
3 fenykly
3 cibule
2 lžíce oleje
2 lžíce rajčatového protlaku
sůl
pepř
1 bal. směsi mražených bylinek
1 lžička cukru
tuk na vymaště­ní
200 g smetany
100 ml mléka
200 g gorgonzoly nebo jiné­ho plísňového sýra
2 vejce
1 svazek kopru

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Očištěný fenykl rozpůlíme a nakrájíme na nudlič­ky, oloupanou cibuli na kolečka.

  2. Cibuli a fenykl podusíme asi 5 min. na oleji. Přidáme rajčatový protlak a bylinky, osolíme, opepříme a osladíme.

  3. Do vymaštěné nákypové formy klademe střída­vě vrstvu zeleniny a těstovin.

  4. V rozehřátém mléce a smetaně rozpustíme sýr. Oddělíme žloutky od bílků a žloutky rozšleháme v mléce. Polovinu směsi nalijeme na pokrm a pe­čeme 15 min. v troubě předehřáté na 200 °C.

  5. Z bílků ušleháme pevný sníh a spolu se seka­ným koprem vmícháme do zbylých žloutků, navr­šíme na pokrm a zapékáme dalších 15 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!