Zapečené těstoviny farfalle

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g těstovin farfalle
50 g másla+něco navíc
sůl, pepř, muškátový oříšek
svazek jarní cibulky
50 g hladké mouky
500 ml mléka
140 g eidamu
140 g šunky

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Troubu předehřejte na 200°C a polovinu másla nechte rozpustit ve větší pánvi s vyšším okrajem. Přidejte cibulku a minutu opékejte. Vsypte mouku, opékejte opět minutu a pak postupně vlévejte mléko, míchejte, aby se neudělaly hrudky. Osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového oříšku, zvyšte plamen a nechte omáčku probublávat a mírně zhoustnout.

  2. Snižte plamen, do omáčky vmíchejte většinu sýru a šunku. Dochuťte podle uvážení. Těstoviny přendejte do zapékací mísy a přelijte šunkovo-sýrovým bešamelem. Posypte zbylým sýrem a dejte na deset minut zapéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!