Zapečené plněné cibule

Recepty, Předkrmy

Suroviny

cibule /co největší/
česnek
sušená šunka
parmazán
kapka sladké smetany
rozmarýn
bazalka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme, kořínky jenom mírně seřízneme, aby cibule držela pohromadě a dáme vařit do osolené vody podle velikosti 20-30 min.(já měla cibuli velkou 10 cm, takže půl hodiny bylo akorát). Vyndáme, necháme trochu zchladnout a zešikma vnitřek vykrojíme, ne celý, stěny a spodek musí zůstat. Vnitřky nasekáme, osmažíme na másle, přidáme na kostičky šunku, nasekaný česnek a bylinky a zalijeme kapkou smetany.

  2. Odstavíme, vmícháme nastrouhaný parmazán a směsí plníme cibule. Kolem cibule omotáme šunku a připíchneme párátky. Ještě posypeme sýrem a dáme zapéct do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!