Zapečené ovoce s krustičkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na žmolenku:
- 100 g hrubé mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 50 g studeného másla - pokrájeného na kostičky
- 3 polévkové lžíce cukru (suprový je třtinový)
- Na náplň do malé zapékací mističky, nebo hrnečku (asi 130ml):
- 50 g mražené ovoce - letní směs
- 1/2 čajová lžička kukuřičného škrobu
- 1,5 čajové lžičky vanilkového cukru
- 30 g zmrazené drobenky
Postup Zapečené ovoce s krustičkou
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme studené máslo, rozemneme na konzistenci hrubého písku,vmícháme cukr a dáme do sáčku a do mrazničky.
Troubu nahřejeme na 220°C.
Ovoce dáme do misky, posypeme škrobem a cukrem a promícháme.
Posypeme žmolenkou a dáme do trouby. Malé misky na 15min a velké 20 minut.
Nakonec může ozdobit bobkem šlehačky a nebo kopečkem zmrzlinky.