Zapečené noky se špenátem a uzeným

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

300 g uzeného masa
olej
menší cibule
hladká mouka
mražený listový špenát
3 - 4 stroužky česneku
sůl
pepř
100 g Goudy

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku si připravíme světlou cibulovou jíšku. Přidáme rozmražený špenát (nebo čerstvý, ale ten u nás neseženu:-)), dobře rozmícháme, trochu podlijeme vodou a dusíme asi 10 minut. Osolíme, opepříme, přidáme lisovaný česnek.

  2. Bramborové těsto si uděláme, jak jsme zvyklí.

  3. Vyválíme hubené hady (síla asi 2 cm) a nožem z nich odkrajujeme asi centimetrové nočky. Vaříme v osolené vodě 10 minut.

  4. Mezitím si ve větší pánvi osmažíme na malé kostičky nakrájené uzené - pokud máme libové, přidáme trochu oleje nebo sádla.

  5. Uvařené nočky vybíráme děrovanou naběračkou rovnou do pánve s uzeným, přidáme hotový špenát, dobře promícháme, případně dochutíme.

  6. Přendáme do pekáčku, zasypeme strouhaným sýrem a zapékáme asi půl hodinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!