Zapečené máslové fazole ve smetanovém krému

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

0,5 kg suchých máslových fazolí velké bíle (jedno balení)
200 g čerstvého smetanové sýra Lučina nebo Gervais
100 ml smetany
petrželka
pažitka
2 stroužky česneku
sůl
pepř
strouhanka
kousek másla na vymazání zapékací formy

Postup přípravy receptu

  1. Den předem namočené fazole uvaříme do měkka, 1/3 rozmixujeme se smetanou a sýrem, do této hmoty zamícháme zbylé vařené fazole, bylinky, česnek a koření. Do jednotlivých a předem máslem zapékacích formiček nebo do pekáčku.

  2. Strouhanku si smícháme se změklým máslem jako když se dělá drobenka na koláč. Posypku dáme na připravené fazole a zapečeme v troubě dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!