Zapečené krůtí maso se smetanou a rajčaty
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 550 g krůtích prsou
- 300 g jarní cibulky (zelené části)
- 200 ml zakysané smetany 16%
- 100 g strouhaného sýra Eidam 30%
- 2 vajíčka
- 2 ks větších rajčat
- 4 g petrželky kadeřavé
- 4 g soli
- 3 g drceného pepře čtyř barev
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 g mletého tymiánu
Postup Zapečené krůtí maso se smetanou a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa omyjte ve studené vodě, odblaňte a nakrájejte na tenčí nudličky nebo menší kostky. Vložte do menší misky a okořeňte pepřem, tymiánem a polovinou soli, zalijte třemi lžícemi olivového oleje. Řádně promíchejte a celé to nechte asi 20 minut marinovat.
V další menší misce smíchejte zálivku ze smetany, jarní cibulky, nadrobno nasekané petrželky, zbytku soli a dvou vajec.
Namarinované maso rozložte do zapékací mísy, zalijte připravenou zálivkou a na vrch rozložte na kolečka pokrájená rajčata. Celé to pak zasypejte na hrubo strouhaným sýrem.
Nakonec zapékací misku vložte do předem vyhřáté trouby na 180 ℃ a pečte 30 minut. Kdo má horkovzdušnou troubu, doporučuji tak 25 minut, maso bude krásně propečené a nevysuší se.
Podávejte s vařenými brambory nebo kaší nebo jen s čerstvým domácím chlebem, houskami.