Zapečené krůtí maso se smetanou a rajčaty

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

550 g krůtích prsou
300 g jarní cibulky (zelené části)
200 ml zakysané smetany 16%
100 g strouhaného sýra Eidam 30%
2 vajíčka
2 ks větších rajčat
4 g petrželky kadeřavé
4 g soli
3 g drceného pepře čtyř barev
3 lžíce olivového oleje
2 g mletého tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa omyjte ve studené vodě, odblaňte a nakrájejte na tenčí nudličky nebo menší kostky. Vložte do menší misky a okořeňte pepřem, tymiánem a polovinou soli, zalijte třemi lžícemi olivového oleje. Řádně promíchejte a celé to nechte asi 20 minut marinovat.

  2. V další menší misce smíchejte zálivku ze smetany, jarní cibulky, nadrobno nasekané petrželky, zbytku soli a dvou vajec.

  3. Namarinované maso rozložte do zapékací mísy, zalijte připravenou zálivkou a na vrch rozložte na kolečka pokrájená rajčata. Celé to pak zasypejte na hrubo strouhaným sýrem.

  4. Nakonec zapékací misku vložte do předem vyhřáté trouby na 180 ℃ a pečte 30 minut. Kdo má horkovzdušnou troubu, doporučuji tak 25 minut, maso bude krásně propečené a nevysuší se.

  5. Podávejte s vařenými brambory nebo kaší nebo jen s čerstvým domácím chlebem, houskami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!