Zapečené gnocchi s uzenou krkovičkou, špenátem a mozarellou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

- 0,5 kg uzené krkovičky
- 2 balení gnocchi (balení = 0,5kg)
- 4 stroužky česneku
- 200 ml šlehačky (smetana cca 30%)
- sekaný špenát mražený (do kuliček nebo válečků)
- 250 g mozarelly
- olej

Postup přípravy receptu

  1. V pekáči na trošce oleje zpěníme česnek nakrájený na plátky, přidáme krkovici nakrájenou na kostičky a krátce osmahneme.

  2. Přidáme gnocchi uvařené v osolené vodě, promícháme s krkovicí a česnekem, přelijeme smetanou a nakonec vsypeme mražené kuličky špenátu.

  3. Lehce promícháme, aby se špenát nerozbil a dáme odkryté zapéct do trouby vyhřáté na 175°C na 25-30 min.

  4. Poté pekáč vyndáme, poklademe mozarellou nakrájenou na kolečka a vrátíme do horké trouby na cca 5 min., než se sýr roztaví. Není třeba ani solit, uzená krkovice je dostatečně slaná....a gnocchi si natáhly sůl při vaření ve vodě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!