Zapečené chlebíčky s olivovou tapenádou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

velká světlá bageta
100 g sušených rajčat
2 snítky čerstvé bazalky
2 šalotky
trochu olivového oleje
2 stroužky česneku
kousek parmazánu
Na tapenádu:
100 g černých oliv bez pecek
2 ančovičky
lžička kaparů
lžíce olivového oleje
lžíce citronové šťávy
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V mixéru rozmixujeme všechny přísady na tapenádu do husté pěny.

  2. Bagetu pokrájíme na silnější plátky, rozložíme ji na plech vymazaný troškou oleje a opečeme z obou stran dozlatova.

  3. Opečené chlebíčky potřeme česnekem, pomažeme tapenádou a přizdobíme rajčaty, šalotkou, bazalkou a sýrem a necháme pod grilem zapéct, dokud se sýr nerozpustí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!