Zapečené brambory s kyselou zeleninou a smetanou *

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

7-8 středně velkých brambor
400 g krkovice (nebo kýty)
1 sklenička zeleniny kunovjanka
1 kelímek sladké smetany
sůl
pepř
grilovací koření
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenčí plátky.

  2. Maso odblaníme, nakrájíme, naklepeme, osolíme a opepříme.

  3. Vymažeme si pekáč, dospod poklademe polovinu nakrájených brambor a posipeme gril. kořením. Na brombory naskládáme osolené maso a na něj rovnoměrně nalijeme zeleninu i s nálevem.

  4. Dáme druhou vrstvu brambor.

  5. Zalijeme smetanou, posypeme solí a gril. kořením. Přikryjeme a dáme do trouby.

  6. Pečeme 40-45 min. tak na 200°C. Nakonec bez poklice dokud nechytnou brambůrky zlatavou barvičku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!