Zapečená růžičková kapusta

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

500 g růžičkové kapusty
sůl
1 cibule
100 g anglické slaniny
mletý pepř
8 vajec
120 g strouhaného sýra
máslo do misky

Postup přípravy receptu

  1. Kapustičky krátce povaříme v osolené vodě. Pak vodu slijte a kapustičky nechte v cedníku okapat. Oloupanou cibuli se slaninou nakrájejte na kostičky a orestujte na větší pánvi.

  2. Pak do pánve přidejte okapané kapustičky. Promíchejte, krátce orestujte, podle potřeby osolte a opepřete.

  3. Zapékací mísu vymažte máslem a naplňte směsí (kapustičky, cibule, slanina). Nahoru vyklepněte 2 vejce. Nakonec povrch posypejte strouhaným sýrem a dopečte dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!