Zapečená polenta s kuřecím masem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 125 g instantní polenty
- 500 g mletého kuřecího masa
- hrst cherry rajčátek
- 3 jarní cibulky
- 1 červená cibule
- 125 g mozzarelly
- bylinky podle chutí / např. bazalka, tymián
- svazek hladkolisté petrželky
- 1 kostka drůbežího bujonu
- olivový olej
- máslo
- sůl
- pepř
Postup Zapečená polenta s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Na troše oleje zpěníme cibuli nakrájenou na proužky, přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme a chvíli podusíme.
Ve vodě, ve které budeme připravovat polentu, necháme rozpustit bujonovou kostku a polentu uvaříme podle návodu. Do hotové vmícháme jemně pokrájené bylinky a petrželku, je-li třeba osolíme.
Zapékací misku vymažeme máslem, na dno rozetřeme polovinu polenty, na ni rozprostřeme maso, na které dáme plátky rajčátek a vše posypeme pokrájenými jarními cibulkami. Další vrstvu tvoří zbytek polenty, na kterou rozdělíme plátky mozzarelly a másla.
Dáme zapéct do vyhřáté trouby nebo pod gril.