Zapečená jablka s mletým masem a rajčaty

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1/2 kg mletého masa
1/2 kg jablek
5-6 menších rajčat
1 velká cibule
1 lžička majoránky
sůl
pepř
olej na pánev
1/2 kelímku smetany
1 lžička hladké mouky
20 dkg strouhaného sýra

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kroužky a opečeme dozlatova na pánvi a dáme na dno zapékacích misek. Rajčata nakrájíme na kolečka tak, abychom pokryli celé dno misek.

  2. Na pánvi dále opečeme mleté maso, které jsme osolili a opepřili a nakonec přidáme majoránku a navrstvíme na rajčata.

  3. Jablka neloupeme, jen vykrojíme jádřince, nakrájíme měsíčky a na pánvi trochu osmahneme, příp. podlijeme lehce vodou, aby změkla. Dáme je jako poslední vrstvu na mleté maso.

  4. Pečeme zakryté asi 30 minut na 200°C. Potom posypeme sýrem a zalijeme smetanu smíchanou s moukou a pečeme odkryté asi 10 minut, až sýr zezlátne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!