Zapečená jablka s mletým masem a rajčaty
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1/2 kg mletého masa
- 1/2 kg jablek
- 5-6 menších rajčat
- 1 velká cibule
- 1 lžička majoránky
- sůl
- pepř
- olej na pánev
- 1/2 kelímku smetany
- 1 lžička hladké mouky
- 20 dkg strouhaného sýra
Postup Zapečená jablka s mletým masem a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kroužky a opečeme dozlatova na pánvi a dáme na dno zapékacích misek. Rajčata nakrájíme na kolečka tak, abychom pokryli celé dno misek.
Na pánvi dále opečeme mleté maso, které jsme osolili a opepřili a nakonec přidáme majoránku a navrstvíme na rajčata.
Jablka neloupeme, jen vykrojíme jádřince, nakrájíme měsíčky a na pánvi trochu osmahneme, příp. podlijeme lehce vodou, aby změkla. Dáme je jako poslední vrstvu na mleté maso.
Pečeme zakryté asi 30 minut na 200°C. Potom posypeme sýrem a zalijeme smetanu smíchanou s moukou a pečeme odkryté asi 10 minut, až sýr zezlátne.