Zapečená čokoláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 g čokolády na vaření
100 g nějaké kvalitní a dobré hořké čokolády
100 g másla
kousek másla na vymazání formiček
2 lžíce mletých mandlí
trochu mletých mandlí na vysypání formiček
2 žloutky
2 celá vejce
4 lžíce hnědého cukru
4 lžíce dobrého likéru (měla jsem Amaretto, může být i rum)
moučkový cukr na poprášení podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 230°C. Formičky na suflé nebo jiné keramické misky vhodné na zapékání vymažeme změklým máslem a vysypeme mletými mandlemi.

  2. Ve vodní lázni rozpustíme čokolády a máslo. Necháme částečně zchladnout.

  3. Vejce a žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny, zašleháme do nich rozpuštěnou čokoládu, lehce vmícháme mleté mandle a likér.

  4. Rozdělíme do formiček a pečeme asi 10 minut.

  5. Můžeme poprášit cukrem a podáváme. Nespalte si jazyk:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!