Západočeské utopenečky dle Jarouše

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

15 špekáčků
5 cibulí
1/2 l octa
1/2 l vody
10 kuliček nového koření
20 kuliček pepře
5 hřebíčků
bobkový list
2 KL country koření
3 KL cukru

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky oloupeme a rozkrojíme na polovinu. Cibuli oloupene a nakrájíme na kolečka.

  2. Špekáčky promícháme s cibulí a naskládáme do nádoby.

  3. Vše ostatní smícháme a nalijeme na špekáčky. Lák nevaříme. Pro ty, co mají systém Bio Vac nebo Vacsy: Nádobu uzavřeme a odsajeme vzduch. Opakujeme 3x. Odsátí vzduchu rozšíří póry v mase a lépe se proleží. Stačí 4 hodiny. Samozřejmě jde dělat i klasicky, musí se však čekat 5-7 dní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!