Žampiony Wellington

Recepty, Houby

Suroviny

Na dva kousky potřebujete:
2 žampiony (velké, s širokou hlavou, nejlépe Portobello)
2 hrsti čerstvého baby špenátu
cca 100 g nivy
1 šalotka (nebo malá cibulka)
1 stroužek česneku
čerstvý tymián
listové těsto
1 vejce (na potření)
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Z žampionů odstarníme nožičky, případně klobouky oloupeme. Osolíme a opečeme na pánvi s olejem pěkně dozlatova.

  2. Vyjmeme a na stejnou pánev dáme zesklovatět najemno nakrájenou šalotku, po chvili česnek a vhodíme špenátové listy. Necháme zavadnout a osolíme.

  3. Trochu nivy si nahrubo nastrouháme, dáme do kloboučků a zbytek kloboučků vyplníme špenátem, upěchujeme.

  4. Z listového těsta si vyválíme tenký plát, vykrojíme dvě kolečka o trochu větší než klobouky hub a druhé dvě ještě o něco větší, abychom jím klobouky překryli a mohli kolem upevnit.

  5. Kolečko pod klobouk si přeneseme na papír, potřeme rozšlehaným vajíčkem, položíme na něj klobouček špenátem dolů a na klobouk shora dáme ještě plátek sýru.

  6. Druhé kolečko také pomažeme vejcem a pomazanou stranou překryjeme klobouk, urovnáme a dole vidličkou oba okraje spojíme.

  7. Celé pomažeme vejcem a posypeme tymiánem.

  8. Vložíme do trouby rozpálené na 180 - 200C a pečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!