Žampiony smažené v těstíčku se zeleninovou oblohou
Recepty, HoubySuroviny
- žampiony (na osobu asi 8-10 kusů)
- 2 vejce
- hladká mouka (na těstíčko)
- mléko (na těstíčko)
- sůl
- bílý pepř
- strouhanka (na obalení)
- tuk (na smažení)
- ředkvičky
- cherry rajčátka
- čerstvá paprika
- salátová okurka
Postup Žampiony smažené v těstíčku se zeleninovou oblohou
Postup přípravy receptu
-
Žampiony krátce opláchneme,očistíme (NELOUPEME!) a osušíme.
V misce si připravíme těstíčko z vejce, mléka, hladké mouky, soli a bílého pepře - konzistenci ověříme na 1 houbičce - pokud stéká, přidáme mouku, pokud je jakoby drobivá a odpadává, přilijeme mléko (po kapkách).
Obalíme ve strouhance a ihned vkládáme na rozehřátý tuk a smažíme pěkně do růžovohněda.
Na talíř pak dáme zeleninu pokrájenou na kousky, smažené žampiony a přílohu - nejspíš brambory. Můžeme ochutit tatarskou omáčkou i kečupem.