Žampiony na uzené paprice

Recepty, Houby

Suroviny

400 g čerstvých žampionů
70 g uzené slaniny
2 šalotky
1 lžíce uzené papriky
1 lžíce hladké mouky
150 ml smetany + mléko podle potřeby
cca hrnek vývaru
5 kuliček nového koření
1 bobkový list
mletý kmín
sůl
špetka kajenského pepře

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na větší kousky (neloupala jsem). Slaninu nakrájíme na kostičky a šalotku nadrobno.

  2. Slaninu rozpustíme a přidáme šalotku. Až zesklovatí, přisypeme žampiony a orestujeme. Když začnou zlátnout, přidáme papriku.

  3. Krátce opečeme a zalijeme vývarem, asi tak do do poloviny směsi. Přidáme kořeni a dusíme cca 10 minut.

  4. Ve smetaně rozmícháme mouku a vlijeme k žampionům. Vše společně vaříme dalších 10-15 minut. Hlídáme a mícháme.

  5. Nakonec hustotu upravíme zbytkem vývaru nebo mlékem a omáčku dochutíme. Podáváme s brambory nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!