Žampionový gratin s levandulí a rozmarýnem

Recepty, Houby

Suroviny

500 g čerstvých žampionů
1 polévková lžíce oleje
1 polévková lžíce másla
100 g šunky
1 Hermelín
3 květenství (klásky) levandule
rozmarýn
sůl
bílý pepř
hrst hoblinek Parmazánu nebo sýra Grana Padano

Postup přípravy receptu

  1. Žampionům odstraníme nožky, kloboučky očistíme, malé necháme vcelku, větší rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a lžíci másla, přidáme houby a smažíme je dozlatova.

  2. Stáhneme z ohně, osolíme, opepříme (mírně!), přidáme zdrhnuté kvítky levandule a posekaný rozmarýn. Hermelín a šunku pokrájíme na kostičky a přidáme k žampionům.

  3. Promícháme, přendáme do máslem vymazané zapékací misky, posypeme Parmazánem a dáme zapéct cca na 10 minut do trouby, rozehřáté na 200°C. Podáváme s vařenými brambory nebo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!