Žampionovo-kuřecí omeleta

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

100-150 g kuřecí prsa
3 žampiony
1 zelená paprika
3 vejce
jarní cibulka
cherry rajčátka
koření na kuře
olej
strouhaný sýr
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve nakrájíme maso na malé kousky. Okořeníme, osolíme, zakápneme lžíci oleje a necháme chvíli odpočinout. Nakrájíme zeleninu na kousky, žampiony a rajčátka na plátky. Vejce rozšleháme a přiměřeně osolíme a opepříme.

  2. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso necháme zprudka zatáhnout. Přidáme cibulku, papriku a žampiony. Chvíli společně restujeme. Část žampionu odebereme a na pánev vlijeme vejce.

  3. Po zalití uložíme plátky žampionu, rajčátka a posypeme zelenou natí z cibulky. Pečeme pod poklicí pomalu bez míchání. Horkou omeletu posypeme sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!