Žampiónová polévka veganská

Recepty, Polévky

Suroviny

150 g žampiónů
10 ml oleje olivového (1 pl)
50 g brambor
20 ml rýžové smetany (2 pl)

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme žampióny na plátky.

  2. Žampióny vložíme do hrnce a restujeme na olivovém oleji.

  3. Oloupeme a nakrájíme nadrobno brambory.

  4. Malou část žampiónů odložíme bokem na ozdobení.

  5. Nakrájená brambory přidáme do hrnce a zalijeme vodou.

  6. Osolíme a jemně opepříme.

  7. Vaříme do té doby než brambory změknout (10 minut).

  8. Po uvaření přidáme smetanu a vše rozmixujeme.

  9. Žampiónovou polévku ozdobíme smetanou a orestovanými žampióny


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!