Žampiónová polévka s fazolemi

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g brambor
100 g žampiónů
1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu
kmín
sůl (bujón)
2 litry vody
světlá jíška
sušená petrželka
2 lžíce slunečnicového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme a nakrájíme na menší kostky.

  2. Očištěné žampióny nakrájíme na plátky.

  3. Vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a kmínem a uvaříme skoro do měkka.

  4. Polévku zahustíme jíškou, dochutíme solí, nebo bujónem a povaříme.

  5. Na závěr přidáme do polévky petrželku, fazole i s nálevem a olej.

  6. Nakonec necháme žampiónovou polévku s fazolemi přejít varem a odstavíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!