Žampionová pohanka

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g čerstvých žampionů
3 cibule
2 stroužky česneku
1/2 lžičky kmínu (raději používám mletý)
1 lžička houbového koření (nemusí být)
olej
sůl
pepř
1,5 hrnku pohanky
sušený libeček
sušená petrželka
sušená celerová nať
zeleninový bujon v kostce

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku propláchneme, zalijeme 1.5-násobkem vody, osolíme a přidáme sušené bylinky dle chuti (kdo chce, může přidat i kostku zeleninového bujonu, já se mu ale raději vyhýbám).

  2. Přiklopíme pokličkou, přivedeme k varu a ihned stáhneme z plotýnky, zabalíme do peřiny a necháme 20 minut dojít.

  3. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibule oloupeme, pokrájíme na čtvrtměsíčky a orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme žampiony, kmín a houbové koření, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme pod pokličkou asi 15 minut.

  4. Do hotové žampionové směsi vmícháme připravenou pohanku, podle potřeby dochutíme a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!