Žampionová omáčka s kuřecími kousky

Recepty, Omáčky

Suroviny

2 kuřecí stehenní řízky
2 lžíce oleje
2 jarní cibulky
6-8 žampionů
250 ml smetany (ke šlehání nebo na vaření dle chuti)
šťáva z půlky citronu
2 lžičky sušené zeleniny bez ochucovadel
1 lžička solamylu
špetka cukru
čerstvě mletý pepř
sůl dle chuti
2 stonky hladkolisté petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné maso, bílou část cibulky a žampiony nakrájíme. Rozehřejeme hlubokou pánev, dáme do ní olej, přidáme maso a necháme zatáhnout ze všech stran. Přidáme cibulku a po chvilce míchání i žampiony.

  2. Asi 5 minut restujeme, okořeníme, přidáme zeleninu, podlijeme asi 50 -100 ml vody a promícháme. Přilijeme smetanu, přidáme nasekanou zelenou nať cibulky a přivedeme k varu a vaříme za stálého míchání na mírnější teplotě cca 10 minut. V 50 ml vody rozmícháme solamyl a omáčku zahustíme krátkým povařením.

  3. Na závěr přidáme nasekanou petrželku, citronovou šťávu a podle chuti špetku cukru a soli. Podáváme s těstovinami, rýží nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!