Zadělávané kedlubny s novými brambory a salámem v sýrové těstíčku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 kedlubny
1 sladká smetana
bujón
hladká mouka
máslo
lžička cukru
lžíce octu
mletý bílý pepř
mletý černý pepř
muškátový květ
muškátový oříšek
sůl
2 širší (8-10 mm) plátky šunkového salámu
1 vejce
hladká mouka
mléko
uzený sýr (nastrouhaný)
mletý koriandr
nové brambory

Postup přípravy receptu

  1. V rendlíku uděláme světlou zasmážku, rozředíme bujónem (použil jsem vývar z uzených žebírek), přidáme na nudličky nebo malé plátky nakrájené kedlubny, osolíme a dusíme. Pokud jsou kedlubny téměř měkké, přidáme nadrobno nasekané mladé střední kedlubnové lístky, lžičku cukru, lžíci octu (použil jsem domácí koprový), špetku muškátového květu a oříšku, opepříme a promícháme.

  2. Ve smetaně promícháme hladkou mouku (podle potřeby) a za stálého míchání přiléváme ke kedlubnům. Necháme chvíli probublat, případně ještě dochutíme a odstavíme.

  3. V hlubokém talířku rozšleháme vajíčko s hladkou moukou, mlékem, mletým koriandrem a vytvoříme středně husté těstíčko. Přidáme jemně nastrouhaný uzený sýr a promícháme.

  4. Plátky salámu oloupeme a po obvodu nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutil. Namočíme do těstíčka a z obou stran smažíme dorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!