Zadělávaná kuřecí stehna v pomalém hrnci

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

2 balíčky mražené zeleniny
4 kuřecí stehna
2 kyselé okurky
vegeta
sůl
kari koření
olivový olej
nové koření (3 kuličky)
1 dcl smetany
hladká mouka
Na noky:
1 vejce
1 dcl mléka
1 dcl smetany
1,5 hrnku polohrubé mouky (dala jsem půlku špaldové)
1/2 lžičky kypřícího prášku
sůl
trochu sušené bramborové kaše (nebo mouky) na případné zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Do pomalého hrnce nalijeme asi lžíci olivového oleje, vložíme zeleninu, posypeme vegetou, na ni kuřecí čtvrtky a osolíme, okořeníme a zalijeme vodou tak, aby zelenina byla ponořená.

  2. Vaříme 3 hodiny na high, pak přidáme zákletku z mouky a vody, nakrájené okurky na kostičky a povaříme ještě půl hodiny.

  3. Nakonec zjemníme smetanou.

  4. Noky: V misce ušleháme vejce s mlékem a smetanou, přidáme ostatní suroviny a tvoříme dvěma lžícemi noky, které vkládáme do vroucí vody.

  5. Povaříme asi 6 minut a vytáhneme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!