Zadělávaná kapusta s uzeným a vepřovým masem na slanině
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kapusta (menší nebo 1/2 veliké)
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 100 g slaniny (vcelku, může být i anglická slanina)
- 200 g uzeného Moravského masa
- 200 g vepřové krkovice
- 5 stroužků česneku
- instantní jíška (nebo udělaná doma z mouky a tuku)
- trošku sádla
- 1 bobkový list
- trošku mletého kmínu
- vývar (nebo voda)
- pepř
- sůl
Postup Zadělávaná kapusta s uzeným a vepřovým masem na slanině
Postup přípravy receptu
-
Kapustu si nakrájíme na nudličky jako krájíme zelí, cibuli na malé kousky, slaninu na menší čtverečky, maso na proužky.
Do hrnce dáme sádlo se slaninou, necháme jí rozpustit.
Přidáme cibuli, necháme jí osmažit do sklovita.
Pak přidáme maso a necháme ho zalité vývarem, nebo vodou podusit.
Když začne maso měknout, přidáme připravenou kapustu, ještě trochu zalijeme, přidáme bobkový list, kmín, pepř, osolíme a necháme dusit.
Před koncem, kdy už je všechno měkké dáme rozmačkaný česnek, jíšku a necháme tak 15 minut převařovat odkryté. Nezahušťujeme moc, jen tak, aby nám zbyla šťáva.