Zadělávaná kapusta s uzeným a vepřovým masem na slanině

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kapusta (menší nebo 1/2 veliké)
2 cibule
5 stroužků česneku
100 g slaniny (vcelku, může být i anglická slanina)
200 g uzeného Moravského masa
200 g vepřové krkovice
5 stroužků česneku
instantní jíška (nebo udělaná doma z mouky a tuku)
trošku sádla
1 bobkový list
trošku mletého kmínu
vývar (nebo voda)
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu si nakrájíme na nudličky jako krájíme zelí, cibuli na malé kousky, slaninu na menší čtverečky, maso na proužky.

  2. Do hrnce dáme sádlo se slaninou, necháme jí rozpustit.

  3. Přidáme cibuli, necháme jí osmažit do sklovita.

  4. Pak přidáme maso a necháme ho zalité vývarem, nebo vodou podusit.

  5. Když začne maso měknout, přidáme připravenou kapustu, ještě trochu zalijeme, přidáme bobkový list, kmín, pepř, osolíme a necháme dusit.

  6. Před koncem, kdy už je všechno měkké dáme rozmačkaný česnek, jíšku a necháme tak 15 minut převařovat odkryté. Nezahušťujeme moc, jen tak, aby nám zbyla šťáva.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!