Zabíjačkové masíčko ze Žitného ostrova

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Vepřové Kosti s větším obsahem masa
odkrojky mastnějšího masa napr. krkovička, plecko - větší kusy
sůl
česnek
voda na podlití
brambory
kmín
cibule (pokrájená na kostky)

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáča vložíme kosti, kusy mäsa, presolíme, dobre potrieme prelisovaným cesnakom, podlejeme trochou vody, prikryjeme alobalom. Pečieme v trúbe pomaly na 160/170°C, kým mäsko nezmäkne za častého prelievania vypečenou šťavou. 20 minút pred koncom odstránime alobal, zvýšime teplotu na 190/200°C a dopečieme do červena.

  2. Zemiaky pokráiame na kocky, uvaríme v osolenej vode do mäkka, scedíme, pridáme kmín, na vypečenej masti osmaženú cibuľu a rozšťucháme. Podávame horúce mäso s rozšťuchanými zemiakmi, kyslou uhorkou a baraními rohmi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!